Privacy

Op 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. Deze wet is overal in de EU van toepassing en draait om jouw persoonsgegevens. Persoonsgegevens dienen beschermd te worden om privacy te waarborgen. Hier leggen wij jou uit welke gegevens wij opslaan en met welk doel.


Persoonsgegevens gaan verder dan naam, adres en e-mail. Wist je dat een IP-adres, cookies en bijvoorbeeld een UserID ook persoonlijke gegevens zijn? De nieuwe wet bepaalt dat webwinkels moeten laten weten wat ze opslaan en voor hoe lang. Bovendien heb je het recht op ‘vergetelheid’. Dit houdt in dat organisaties gegevens op verzoek moeten wissen. Dat recht op vergetelheid passen wij al een aantal jaar toe. Maar wat doen wij nog meer op het gebied van privacy?

Privacy

Zogetest.nl is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Onze gegevens

Zogestest.nl is onze handelsnaam. Wij zijn gevestigd op de Van Vollenhovenstraat 1C, 3016 BE te Rotterdam. Vragen over jouw privacy? Neem contact met ons op.

Persoonsgegevens

Zogetest.nl verwerkt jouw persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze webwinkel, en omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • E-mailadres

Betalingsverkeer wordt afgehandeld door onze Payment service providers. Dit is Mollie. Op hun beurt staan zij ook in voor de bescherming van persoonsgegevens. Wij hebben met partners een verwerkingsovereenkomst afgesloten. Dit geldt voor payment service providers, hosting provider en verzendpartners.

Je hebt het recht op correctie van de opgegeven persoonsgegevens.

Bijzondere persoonsgegevens

Zogetest.nl heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over bezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op. Wij verwijderend an deze informatie.

Gebruiken persoonsgegevens

We gebruiken jouw gegevens voor het volgende:

  • Afhandelen van jouw betaling
  • Verzenden van jouw bestelling
  • Versturen van nieuwsbrieven
  • Beantwoorden van vragen

Zogetest.nl neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen.

Delen van persoonsgegevens

Wij delen persoonsgegevens niet met derden. Jouw gegevens worden niet verkocht of voor andere commerciële doeleinden gebruikt dan waarvoor je ze initieel achter hebt gelaten op onze site. Zogetest.nl verstrekt gegevens uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan wettelijke verplichtingen.

Je hebt het recht om jouw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om jouw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Zogetest.nl. Tevens heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van jou hebben in een computerbestand naar jou of een ander, door jouw genoemde organisatie, te sturen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdracht van jouw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van jouw toestemming of bezwaar op de verwerking van je persoonsgegevens sturen naar info@zogetest.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij je een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie jouw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van jouw privacy.

We reageren zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen vier weken, op je verzoek. Zogestest.nl wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons.

Beveiliging persoonsgegevens

Zogetest.nl neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als je de indruk hebt dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via info@zogetest.nl.

Meten van websitebezoek

Wij meten hoe onze website gebruikt wordt door middel van Google Analytics. De verkregen data wordt opgeslagen op servers van Google in de Verenigde Staten. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google afgesloten. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten te kunnen verstrekken en om haar adverteerders informatie over de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Zogetest.nl heeft Google geen toestemming gegeven om de verkregen data te gebruiken voor andere Google-diensten. IP-adressen zijn geanonimiseerd. ID’s staan uit. Gebruik je ‘DoNotTrack’ in je webbrowser? Dan wordt jouw bezoek niet geregistreerd.

Cookies

Wij maken gebruik van (functionele, analytische en tracking) cookies en vergelijkbare technologieën om de website te verbeteren en informatie op de website te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website, ga je akkoord met het plaatsen en uitlezen van cookies.

Cookies zijn kleine tekstbestanden die door een website op de computer, smartphone of tablet van de gebruiker worden geplaatst om gegevens te onthouden die voor de gebruiker van toepassing zijn en die bijvoorbeeld het gebruik van de website gemakkelijker maken.

Pixels zijn kleine stukjes code op websites die onder meer cookies kunnen plaatsen en lezen. De verbinding die hieruit voortkomt, kan gegevens bevatten zoals een IP-adres, de tijd dat iemand de pixel heeft bekeken en het type browser dat is gebruikt.

Functionele cookies

Functionele cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Zo maakt ons content management systeem (WordPress) cookies aan wanneer je een product aan je winkelmandje toevoegt of gaat afrekenen.

Analytische cookies

Om het gebruik van onze website door te meten maken we gebruiken van Google Analytics. Dit programma plaatst analytische cookies. Hiervoor is een verwerkingsovereenkomst met Google gesloten. De optie ‘gegevens delen’ hebben wij uitgeschakeld.

Tracking cookies

Ook maken wij gebruik van bepaalde tracking cookies. Deze cookies kunnen worden gebruikt om jouw zoekopdrachten op te slaan en in te zetten voor marketingdoeleinden. Denk aan:

Tracking cookies slaan je surf-, zoek- en klikgedrag op en maken het mogelijk om persoonlijke profielen op te bouwen. Uit het profiel en de bijbehorende interesses kunnen wij afleiden in welke content je mogelijk geïnteresseerd bent en onze advertenties op jou afstemmen.

Browserinstellingen

Als je helemaal niet wilt dat websites cookies op je computer plaatsen, dan kun je de browserinstellingen aanpassen zodat je een waarschuwing krijgt voordat er cookies worden geplaatst. Ook kun je de instellingen dusdanig aanpassen dat jouw browser alle cookies, of alleen de cookies van derde partijen, weigert. Bovendien kun je de cookies die al op je computer zijn geplaatst verwijderen. Let erop dat je de instellingen apart voor elke browser en computer die je gebruikt moet aanpassen.

Hoe je jouw instellingen kunt aanpassen, verschilt per browser. Raadpleeg indien nodig de helpfunctie van je browser. Wil je cookies van specifieke partijen uitzetten, dan kan dat via www.youronlinechoices.eu.

Overige/onvoorziene cookies

Door de manier waarop internet en websites werken, kan het zijn dat wij niet altijd inzicht hebben in de cookies die via onze website door derde partijen worden geplaatst. Dit is met name het geval als onze webpagina’s zogenaamde embedded-elementen bevatten; dit zijn teksten, documenten, plaatjes of filmpjes die bij een andere partij opgeslagen zijn, maar die op, in of via onze website getoond worden.

Indien je op deze website cookies tegenkomt die in deze categorie vallen en die we hierboven dus niet genoemd hebben, laat het ons dan weten. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de derde partij om te vragen welke cookies ze plaatsten, wat de reden daarvoor is, wat de levensduur van de cookie is en op welke manier ze je privacy gewaarborgd hebben.

Dit cookiebeleid is aangepast op 10 juni 2021.

Winkelwagen